(alle appartementen zijn verkocht)

De Schippersschool

Aan de Grondherenstraat in Oud-Charlois, Rotterdam-Zuid, staat de voormalige Schippersschool Waalhaven.
Het Woongeheim heeft dit imposante en karakteristieke gebouw compleet getransformeerd. In dit mooie gebouw, dat stamt uit 1915, hebben wij tien unieke appartementen gecreërd. Uiteraard met behoud van de karakteristieke en monumentale details!

Geslaagd wonen in Oud-Charlois!

Het Woongeheim heeft de voormalige Schippersschool Waalhaven getransformeerd naar tien ruime appartementen. Ieder appartement heeft zijn eigen unieke indeling en uitstraling behouden.

Er zijn drie typen woningen gecreëerd, namelijk: tweelaagse maisonettes, gelijkvloerse appartementen en splitlevel loftwoningen. De historische en monumentale buitengevel zal zoveel als mogelijk behouden worden. Ook het monumentale trappenhuis, de authentieke schoolgangen en de paneeldeuren/koplijsten zullen hun charmes behouden. De oorspronkelijke details zullen zorgen voor wonen met een schools karakter!

Er zijn zes gelijkvloerse appartementen van 156m² gecreëerd. Dit door op de begane grond, eerste en tweede verdieping in de linker- en rechtervleugel telkens twee klaslokalen met elkaar te verbinden. Het buitenste klaslokaal zal het slaapgedeelte vormen en het binnenste klaslokaal het woongedeelte. Iedere woning zal buitenruimte van 21m² krijgen, door middel van balkons aan de achtergevel.

Tevens zijn er twee maisonnettes ontstaan. Eén maisonnette van 135m² op de begane grond en het gehele souterrain, met een balkon van ongeveer 21m² en een tweede maisonnette van 88m² op de eerste en tweede verdieping met twee balkons van 21m². 

Op de derde verdieping in de kap van de school hebben wij twee loftwoningen gerealiseerd van 91m² en 94m²  per woning. Dit zijn zogenaamde splitlevelwoningen geworden. In de kap is de originele spantenstructuur gehandhaafd gebleven waardoor de lofts een stoere en bijzondere uitstraling hebben. Deze woningen beschikken over dakterrassen van 24m² met een uniek werkelijk uitzicht op Rotterdam.

Parkeren vindt plaats op het gezamenlijke terrein aan de achterzijde van de school.

Rotterdam Oud-Zuid

De Schippersschool is gelegen in de wijk Oud-Charlois. Dit is een stukje Rotterdam met een eigen karakter dat grotendeels bewaard is gebleven. Oud-Zuid biedt de voordelen van wonen in een wereldstad, met volop mogelijkheden voor vertier, sport en recreatie, maar dan met een dorps karakter. De Nieuwe Maas, het stadscentrum, Katendrecht en de Wilhelminapier zijn snel bereikbaar. Het openbaar vervoer ligt op loopafstand, waarbij je kunt kiezen tussen water, weg en rails.

Met de fiets ben je binnen enkele minuten via de Maastunnel aan de overzijde van de Maas. Ga je voor meer gemak, dan neem je de watertaxi richting Rotterdam Centrum. Kijk je uit naar rechts dan zie je de prachtige SS Rotterdam liggen en ook Katendrecht is voor een hapje eten goed en snel bereikbaar.

Heel charmant is de oude voormalige dorpskern die onder andere te vinden is aan de Charloise Kerksingel. Tegenwoordig zijn er in de wijk veel kunstenaars en creatievelingen te vinden. Er vinden regelmatig activiteiten plaats rond de Oude Kerk, zoals Bazar Bizar, Jazz in Charlois, de Charloisse Winterfair, de intocht van de Sint, Koningsdag, Kunstweekend Charlois, et cetera.

 

Ook voor de dagelijkse boodschappen hoef je niet ver te lopen, deze zijn allen te vinden aan de Wolphaertsbocht. Hier vind je een gevarieerd aanbod aan winkels. Er zijn meerdere basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs in de wijk.

De hond even uitlaten of een wandelingetje maken kan in het Dokhavenpark en het Karel de Stouteplantsoen. Op nog geen vijf minuten afstand zit je op een mooie zomerse dag met een picknickkleedje langs de Maas en eet je in de avond gezellig iets op een terrasje in het centrum of op het gezellige Katendrecht!

Historie

De schippersschool is in 1915 gebouwd en oorspronkelijk bedoelt voor Gewoon Lager Onderwijs. Al snel werd de school in gebruik genomen als Schippersschool Waalhaven.

Wat mag je van ons verwachten?

Wij leveren de appartementen casco op, zodat wij de kopers de mogelijkheid bieden om zelf de afbouw van de woning op te pakken. Bij oplevering zijn alle appartementen voorzien van:

  • Nieuw gas, water, elektra en riool.
  • Nieuwe CV- en ventilatie-installatie.
  • Geïsoleerde wanden en plafonds.
  • Herstel van details met monumentale waarde.
  • Gerenoveerde kozijnen.
  • Nieuwe staalconstructie voor balkons.
  • Fiets- en autoparkeerplaatsen.
  • En nog veel meer!

Geen zin om zelf te klussen? Uiteraard kunnen wij in overleg de woning ook turn-key opleveren. Dat betekent dat wij naast bovenstaande lijst van afwerking ook de badkamer en keuken zullen plaatsen en vloer- en wandafwerking zullen verzorgen. Met andere woorden, sleutel omdraaien, meubels verhuizen en wonen maar!

Bij beide keuzes hebben de kopers in een vroegtijdig stadium inspraak in het ontwerp en de indeling van hun woning. Kortom, succes gegarandeerd op geslaagd wonen!

Nieuwsgierig naar hoe wij onze projecten opleveren? Kijk dan via onderstaande button op de website van Maelion.

Benieuwd hoe het gaat worden?

Houd dan onze website in de gaten of meld je aan voor onze nieuwbrief
om zo als eerste op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen! 

Ook wonen zoals je dat nooit
eerder hebt ervaren?

Wil je meer informatie over onze bijzondere transformaties? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vul het contactformulier hiernaast in. Wij vertellen jou graag meer!

 

 

 

 

 

Neem contact met mij op!

Privacy

8 + 9 =