De Adrien Mildersschool

Parallel aan de prachtige Rotterdamse Heemraadsingel loopt de Adrien Mildersstraat.
Verscholen achter de woningen staat de zogenaamde Adrien Mildersschool. Het Woongeheim heeft grootse plannen met dit prachtige gebouw dat met haar unieke stijl elementen nog steeds die echte Rotterdamse sfeer en uitstraling heeft.
Omgeven door een enorme tuin waan je je hier in een soort van stadsoase, dit is echt speciaal!

We kunnen niet wachten om met dit nieuwe project te gaan starten!

Geslaagd wonen in Rotterdam!

Het Woongeheim gaat de voormalige Adrien Mildersschool, gelegen in ‘Het Nieuwe Westen’ transformeren tot een complex met 12 moderne en stijlvolle appartementen. De prachtige bogen in de centrale hal, de hoge plafonds in de appartementen en de enorme tuin zijn zaken die direct in het oog springen. Ieder appartement zal zijn eigen specifieke indeling behouden en daarmee is elke appartement uniek te noemen.

Er zullen drie typen woningen worden gecreëerd. Op de begane grond 4 prachtige veranda appartementen met een heerlijke tuin. Daarboven 4 appartementen op de eerste etage met een heerlijk ruim overdekt balkon. Op de bovenste etage bevinden zich straks nog eens 4 appartementen. Deze woningen beschikken naast een ruim balkon ook nog eens over dakterrassen met oppervlaktes van 43 en 53m². Deze bieden een werkelijk uniek uitzicht over Het Nieuwe Westen.

De historische en monumentale buitengevel zal zoveel als mogelijk worden behouden. Ook het monumentale trappenhuis, de authentieke schoolgangen en de paneeldeuren/koplijsten zullen in ere worden herstelt. Deze oorspronkelijke details zorgen voor wonen met een speels maar ook schools karakter. Wij doen ons best om straks met een prachtige cijferlijst te worden beloond door de toekomstige bewoners!

Het Nieuwe Westen

De Adrien Mildersschool is gelegen in de wijk Het Nieuwe Westen. Je vindt hier een bijzondere mix van wonen met grootstedelijke allure én typische volksbuurten. In de wijk liggen de statige Heemraadssingel en de ongedwongen Pupillenstraat. Het Nieuwe Westen is de grootste wijk van het gebied.

De Heemraadssingel is prachtig. De singel is de grens van de wijk in het oosten en loopt vanaf de noordelijke Beukelsdijk tot aan de Rochussenstraat. Die voert langs de Coolhaven, waarna de straat als Aelbrechtskade, noordwaarts langs de Delfshavense Schie de westgrens vormt van het Nieuwe Westen.

Voor de circa 19.000 inwoners heeft Het Nieuwe Westen goede voorzieningen op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg.

 

De Vierambachtsstraat en de Nieuwe Binnenweg zijn de belangrijkste winkelstraten. Aan het Tidemanplein ligt het drukbezochte Post West: een wijkcentrum waar voor jong en oud van alles te doen is. Het Heemraadsplein is, vooral in de zomer, het centrale podium voor feesten, zoals het Kaapverdiaanse Sao Joao.

Historie

Het Nieuwe Westen gebouwd rond 1900 naar een stedenbouwkundig plan van Gerrit de Jongh. Het ontwerp is eigenlijk een stratenplan. Met de kenmerkende statige brede lanen en singels voor de Rotterdamse notabelen en minder statige, maar evengoed heel aantrekkelijke woonlocaties voor de destijds minder welgestelden. Het grootste deel van de daar tussenliggende smalle straten werd gebouwd voor de arbeiders.

Wat mag je van ons verwachten?

De hier getoonde beelden zijn impressies van de buitenzijde en enkele appartementen binnen van de Adrien Mildersschool. Wij zullen de appartementen casco opleveren en bieden je dus de mogelijkheid voor het zelf afwerken van het appartement. Dit houdt in dat de appartementen zullen beschikken over:

  • Nieuw gas, water, elektra en riool.
  • Nieuwe CV- en ventilatie-installatie.
  • Geïsoleerde wanden en plafonds.
  • Herstel van details met monumentale waarde.
  • Gerenoveerde kozijnen.
  • Nieuwe staalconstructie voor balkons.
  • Fiets- en autoparkeerplaatsen.

En nog veel meer!

Geen zin om zelf te klussen? Wij denken graag met je mee en kunnen in overleg de woning ook turn-key opleveren. Dat betekent dat wij naast bovenstaande lijst van afwerking ook de badkamer en keuken kunnen plaatsen en vloer- en wandafwerking kunnen verzorgen. Kies je voor een complete afwerking, dan kan je op de dag van oplevering de sleutel omdraaien, jouw meubels verhuizen en wonen maar!

Ben je meer een zelfklusser met veel eigen ideeën? Dan bieden we je de gelegenheid om je indeling en afwerking zelf te bepalen. Het gesprek hierover gaan we graag met je aan.

Bij beide keuzes heb jij in een vroegtijdig stadium inspraak in het ontwerp en de indeling van jouw woning. Kortom, succes gegarandeerd op geslaagd wonen!

Nieuwsgierig naar hoe wij onze projecten turn-key opleveren? Kijk dan via onderstaande button op de website van Maelion.

 

Net zo enthousiast als wij over ons nieuwste project?

Houd dan onze website in de gaten of, nog handiger, meld je aan voor
de nieuwsbrief om zo up-to-date te blijven van de laatste ontwikkelingen!

Ook wonen zoals je dat nooit
eerder hebt ervaren?

Wil je meer informatie over onze bijzondere transformaties? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vul het contactformulier hiernaast in. Wij vertellen jou graag meer!

 

 

 

 

 

Neem contact met mij op!

Privacy

10 + 6 =