De Adrien Mildersschool

Parallel aan de prachtige Rotterdamse Heemraadsingel loopt de Adrien Mildersstraat.
Verscholen achter de vooroorlogse woningen, bereikbaar via een hofje, bevindt zich de zogenaamde Adrien Mildersschool.
Het Woongeheim heeft grootse plannen met dit prachtige gebouw dat met haar unieke stijl elementen nog steeds die echte Rotterdamse sfeer en uitstraling heeft. Omgeven door een enorme op het zuiden gelegen tuin waan je je hier in een
onvervalste stadsoase, dit kom je echt nergens meer tegen.

Dit project is inmiddels afgerond en wij zijn enorm trots op het eindresultaat!

 

Impressies bekijken? Klik dan HIER!

Wonen in een verborgen stadsoase!

Het Woongeheim gaat de voormalige Adrien Mildersschool, gelegen in ‘Het Nieuwe Westen’ transformeren tot een complex met 12 moderne en stijlvolle appartementen. De rust in de enorme tuin, de prachtige bogen in de centrale hal met zijn hoge plafonds en hoge ramen, dat zijn de dingen die je bij binnenkomst direct opvallen. Ieder appartement zal zijn eigen specifieke indeling blijven behouden en daarmee is elk appartement uniek te noemen. Alle appartementen danken hun prachtige lichtinval aan de op het zuiden gelegen ligging van het gebouw. De mooie hoge ramen werken hier natuurlijk nog eens extra aan mee.

Er zullen diverse typen woningen worden gecreëerd. Op de begane grond 4 prachtige veranda appartementen met een heerlijke tuin. Bouwnummer 2 is echt heel bijzonder en heeft twee niveau’s!

Op de eerste etage van het complex bevinden zich 4 appartementen met een ruim en overdekt balkon. Op de bovenste etage realiseren we nog eens 4 appartementen. Deze woningen beschikken elk over een ruim balkon, maar aan bouwnummers 9 t/m 12 zullen ook nog eens dakterrassen worden toegevoegd! Met oppervlaktes van respectievelijk 43 en 53m² bieden deze terrassen een werkelijk uniek uitzicht over Het Nieuwe Westen en de unieke hoogstedelijke bebouwing van Rotterdam.

De historische en monumentale buitengevel zal uiteraard worden behouden. Ook het monumentale trappenhuis, de authentieke schoolgangen en de paneeldeuren/koplijsten zullen worden gerestaureerd. Deze oorspronkelijke details zorgen voor stijlvol wonen met een Rotterdams maar ook schools karakter.

Dit is een project voor bewoners. Vanwege afspraken met de gemeente kom je hier tussen eigenaar-bewoners en niet tussen de beleggers te wonen.

Wij doen ons uiterste best om straks met een prachtige cijferlijst te worden beloond door de toekomstige bewoners!

Het Nieuwe Westen

De Adrien Mildersschool is gelegen in de wijk Het Nieuwe Westen. Je vindt hier een bijzondere mix van wonen met grootstedelijke allure én typische volksbuurten. In de wijk liggen de statige Heemraadssingel en de ongedwongen Pupillenstraat. Het Nieuwe Westen is de grootste wijk van het gebied.

De Heemraadssingel is prachtig. De singel is de grens van de wijk in het oosten en loopt vanaf de noordelijke Beukelsdijk tot aan de Rochussenstraat. Die voert langs de Coolhaven, waarna de straat als Aelbrechtskade, noordwaarts langs de Delfshavense Schie de westgrens vormt van het Nieuwe Westen.

Voor de circa 19.000 inwoners heeft Het Nieuwe Westen goede voorzieningen op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg.

 

De Vierambachtsstraat en de Nieuwe Binnenweg zijn de belangrijkste winkelstraten. Aan het Tidemanplein ligt het drukbezochte Post West: een wijkcentrum waar voor jong en oud van alles te doen is. Het Heemraadsplein is, vooral in de zomer, het centrale podium voor feesten, zoals het Kaapverdiaanse Sao Joao.

Historie

Het Nieuwe Westen gebouwd rond 1900 naar een stedenbouwkundig plan van Gerrit de Jongh. Het ontwerp is eigenlijk een stratenplan. Met de kenmerkende statige brede lanen en singels voor de Rotterdamse notabelen en minder statige, maar evengoed heel aantrekkelijke woonlocaties voor de destijds minder welgestelden. Het grootste deel van de daar tussenliggende smalle straten werd gebouwd voor de arbeiders.

Wat mag je van ons verwachten?

De hier getoonde beelden zijn impressies van de buitenzijde en enkele appartementen binnen van de Adrien Mildersschool. Wij zullen de appartementen casco opleveren en bieden je dus de mogelijkheid voor het zelf afwerken van het appartement. Dit houdt in dat de appartementen zullen beschikken over:

  • Nieuw gas, water, elektra en riool.
  • Nieuwe CV- en ventilatie-installatie.
  • Geïsoleerde wanden en plafonds.
  • Herstel van details met monumentale waarde.
  • Gerenoveerde kozijnen.
  • Nieuwe staalconstructie voor balkons.
  • Fietsparkeerplekken en een eigen berging.
  • Aangelegde binnentuin en centrale toegangpoort.

En nog veel meer!

Geen zin om zelf te klussen? Wij denken graag met je mee en kunnen in overleg de woning ook turn-key opleveren. Dat betekent dat wij naast bovenstaande lijst van afwerking ook de badkamer en keuken kunnen plaatsen en vloer- en wandafwerking kunnen verzorgen. Kies je voor een complete afwerking, dan kan je op de dag van oplevering de sleutel omdraaien, jouw meubels verhuizen en wonen maar!

Ben je meer een zelfklusser met veel eigen ideeën? Dan bieden we je de gelegenheid om je indeling en afwerking zelf te bepalen. Het gesprek hierover gaan we graag met je aan.

Bij beide keuzes heb jij in een vroegtijdig stadium inspraak in het ontwerp en de indeling van jouw woning. Kortom, succes gegarandeerd op geslaagd wonen!

Nieuwsgierig naar hoe wij onze projecten turn-key opleveren? Kijk dan via onderstaande button op de website van Maelion.

 

12 verschillende appartementen te realiseren

Klik op een appartement of op de button en krijg alvast een gevoel bij deze nog te realiseren appartementen!